با سلام و احترام خدمت شما مخاطبین عزیز پلتفرم جامع بل میت (BellMeet)، در این مقاله قصد داریم تا به مفهوم کلاس آنلاین یا همان کلاس مجازی بپردازیم. در انتها نیز به معرفی سامانه برگزاری کلاس آنلاین بل میت خواهیم پرداخت.
- جهت مشاهده وبسایت اصلی، مشاهده دمو و خرید سامانه برگزاری کلاس آنلاین بل میت روی تصویر زیر کلیک کنید.
همانطور که میدانید همهگیری ویروس کرونا (Covid-19)، در مدت زمان کوتاهی باعث رشد چشمگیر کسب و کارهای آنلاین شد. همچنین میتوان گفت که تغییر و تحولی اساسی نیز در نظام آموزشی ایجاد کرد. به همین جهت میتوان گفت که کلاس های آنلاین و سامانه های LMS در چند سال اخیر، مواردی هستند که در یک نظام آموزشی مدرن گنجاده میشوند. به عقیده ما ویروس کرونا موجب شد تا تغییراتی که در آینده منتظر آنها بودیم، نظیر آموزش آنلاین، فرآیندهای دورکاری و … خیلی سریعتر اتفاق افتد و به زمان حال برسد.
به همین جهت ممکن است که در این مدت اصطلاحاتی نظیر وب کنفرانس، وبینار، آموزش آنلاین و … زیاد به گوش شما خورده باشد. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر به معرفی کلاس مجازی (آنلاین)، بپردازیم.
کلاس آنلاین | کلاس مجازی
همانطور که میدانید، در دنیای امروز و در تمامی عرصههای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و … فضای مجازی به شدت تاثیر گذار است. مقوله آموزش و تدریس نیز از این قضیه مستثنی نبوده و در سالهای اخیر، به ویژه در دوران همهگیری ویروس کرونا (Covid – 19) بیش از هر زمان دیگری، متد آموزش مجازی و کلاس انلاین مورد توجه سازمانها، دانشگاهها و مدارس است.
آموزش مجازی و کلاس آنلاین امکان دسترسی به محتواهای آموزشی مختلف را بدون محدودیت زمانی و مکانی فراهم میکنند. در ادامه این مقاله، قصد داریم به طور کاملتری به مبحث کلاس انلاین و ویژگیهای آن بپردازیم. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.
کلاس آنلاین (مجازی) چیست ؟!
همانطور که از عبارت کلاس آنلاین مشخص است، کلاس آموزشی است که بر بستر اینترنت و به صورت آنلاین (هم زمان یا هم گاه) برگذار میشود. از آنجایی که بستر برگزاری کلاس انلاین اینترنت است، برگزاری آن محدودیت زمانی و یا مکانی، برای شرکت کنندگان ایجاد نمیکند.
میتوان گفت که کلاس انلاین محیطی در فضای مجازی است که دو یا چند نفر در آن آموزش میبینند. عدم وابستگی به مکان، این امکان را به شرکت کنندگان میدهد تا از هر نقطهی دنیا بتوانند در کلاس آنلاین شرکت کنند. برای شرکت در یک کلاس آنلاین تنها یک دستگاه متصل به ایترنت، نظیر موبایل، تبلت، لپ تاپ، تلویزیون هوشمند و … کافی است.
عدم وابستگی به زمان نیز یکی از مزایای قابل توجه آموزش مجازی و کلاس آنلاین است. برگزاری کلاس آنلاین یا همان کلاس مجازی در هر ساعتی از شبانهروز امکان پذیر است و تنها با یک هماهنگی زمانی با شرکت کنندگان، بهترین زمان برگزاری کلاس مجازی (آنلاین) جهت بازدهی و بهرهوری بیشتر قابل انتخاب است
اگر بخواهیم به طور دقیقتر کلاس آنلاین را معرفی کنیم، میتوان گفت که کلاس انلاین یا کلاس مجازی بخشی از یک پلتفرم جامع، موسوم به LMS است. LMS که کوتاه شده عبارت Learning Management System است، پلتفرمی نرمافزاری بر بستر اینترنت است که از آن جهت ایجاد و مدیریت دورههای آموزش آنلاین استفاده میکنند. به عبارت دیگر، ارتباط بین دانش پذیران و سازمان آموزش دهنده به واسطه پلتفرم یا سیستم LMS صورت میگیرد.
تدریس در کلاس آنلاین | نحوه برگزاری کلاس آنلاین
میتوان گفت که تدریس در کلاس آنلاین مشابه با تدریس در یک کلاس درس فیزیکی (حضوری) است. تنها تفاوت آن این است که به جای حضور و گرد هم آمدن در یک مکان فیزیکی، مدرس و دانش پذیران در فضای مجازی کلاس موسوم به اتاق مجازی گرد هم میآیند. تعامل بین مدرس و دانش آموزان به واسطه ابزارهای مختلف در اتاق مجازی امکان پذیر است.
تعامل مدرس و دانش پذیران در کلاس آنلاین یا به عبارتی اتاق مجازی به واسطه میکروفون و وب کم به صورت آنلاین (زنده) است. کلاس آنلاین در یک پلتفرم جامع LMS تمامی امکانات و استانداردهای لازم جهت یک آموزش با کیفیت را دارا است. در مقام مقایسه، کلاس آنلاین حتی از کلاسهای سنتی (حضوری)، امکانات بیشتری برای مدرس و دانش پذیران فراهم میکند.
به عنوان مثال میتوان به امکان به اشتراک گذاری فایل، ضبط و ذخیره کلاس و … اشاره کرد.
ویژگی های استاندارد کلاس مجازی (آنلاین)
یک کلاس آنلاین کامل و جامع، باید دارای امکاناتی باشد که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم. توجه داشته باشید که هر پلتفرم برگزاری کلاس انلاین لزوماً LMS نیست. LMS پلتفرمی جامعتر بوده که کلاس مجازی یا آنلاین را نیز شامل میشود.
در کلاس آنلاین تعامل بین دانشپذیران با مدرس و دانش پذیران با یکدیگر به واسطه میکروفون و وب کم به صورت کاملاً آنلاین (زنده) است. همچنین یک محیط جهت گفتوگوی متنی (چت) وجود دارد که دانش پذیران و مدرس میتوانند در آن همانند سایر نرمافزارهای پیامرسان، پیامهای متنی بگذارند و به پیامهای یکدیگر پاسخ دهند. لازم به ذکر است که امکان دانلود تمامی پیامهای متنی در قالب فایل تکست (Text) از دیگر ویژگیهای جالب توجه کلاس آنلاین است.
در محیط کلاس آنلاین، تختهای جهت نوشتن و رسم وجود داشته که هم مدرس و هم دانش پذیران به آن دسترسی دارند. این تخته با لمس دست، نشانگر موس و قلمهای نوری سازگار است. بر خلاف فضای محدود تخته در کلاسهای حضوری، تخته آنلاین در محیط کلاسهای آنلاین نامحدود بوده و شما میتوانید بدون پاک کردن مطالب، همه آنها یکجا داشته باشید و در صورت نیاز دانلود کنید.
امکان پخش ویدئو، نمایش اسلایدهای آموزشی (فایل پاورپوینت) و یا کتاب با فرمت PDF، از دیگر ویژگیهای یک پلتفرم کلاس آنلاین استاندارد است. در مقام مقایسه، بدیهی است که پخش ویدئو و یا نمایش اسلایدهای آموزشی یا یک کتاب با فرمت PDF در یک کلاس سنتی (حضوری) نیازمند دستگاه گران قیمت پروژکتور و پرده نمایش است. این در حالی است که در محیط کلاس آنلاین تنها با چند کلیک امکان پخش و نمایش فایلها برای دانش پذیران محیا است.
از دیگر امکانات بسیار مهم در پلتفرم کلاس آنلاین استاندارد، امکان به اشتراک گذاری فایل است. به واسطه این ویژگی، مدرس و دانش پذیران میتوانند فایلهای خود را در محیط کلاس به اشتراک بگذارند. از کاربردهای مهم این ویژگی میتوان به ارسال تکالیف توسط دانش پذیران اشاره کرد.
جدا از امکاناتی که در فوق به آنها اشاره کردیم، یکی از مهمترین ویژگیهای یک پلتفرم کلاس آنلاین این است که محیطی کاربر پسند (User Friendly) جهت استفاده راحت و آسان داشته باشند. به طور مثال مدیریت دسترسی کاربران به امکانات کلاس مجازی (آنلاین) باید به راحتی و در کمترین زمان توسط مدرس یا مدیر کلاس صورت گیرد.
امکانات مورد نیاز کلاس مجازی (آنلاین)
عموم پلتفرمهای برگزاری کلاس انلاین، آموزش آنلاین و LMS به صورت وب سرویس یا وب اپلیکیشن هستند. این پلتفرمها میتوانند در قالب یک نرمافزار روی دستگاه کاربر نصب شوند و یا از طریق مرورگر (Browser) در دسترس باشند.
حالت دوم، یعنی دسترسی از طریق مرورگر (وب اپلیکیشن)، از آنجایی که پیچیدگیهای نصب یک نرمافزار خاص را ندارند و به سادگی مشابه باز کردن یک وب سایت هستند، محبوبیت بیشتری دارند. دسترسی به کلاس آنلاین از طریق مرورگر این امکان را به کاربران میدهد که با هر دستگاهی فارغ از نوع سیستم عامل، از طریق مرورگر اینترنت از محتوای کلاس مجازی (آنلاین) استفاده کنند.
به طور کل، جهت برگزاری و یا شرکت در یک کلاس آنلاین تنها یک دستگاه متصل به اینترنت کفایت میکند. با توجه به کیفیت و امکانات پلتفرم کلاس آنلاین، سرعت و پهنای باند اینترنت از نکات مهمی است که باید به آن توجه کنیم. به طور مثال در صورتی که بخواهیم چندین ارتباط تصویری زنده از طریق وب کم در محیط کلاس آنلاین برقرار کنیم، به سرعت و پهنای باند بالایی نیاز داریم.
پس تنها یک دستگاه نظیر موبابل، تبلت، کامپیوتر، لپ تاپ و حتی تلویزیون هوشمند متصل به اینترنت برای کلاس آنلاین کافی است. استفاده از تجهیزات جانبی نظیر هدست، اسپیکر، وب کم خارجی و … به اختیار و نیاز کاربر است.
مزایای کلاس مجازی (آنلاین)
- از آنجایی که از هر نقطهای در جهان تنها با اتصال به اینترنت میتوان به محیط کلاس مجازی (آنلاین) وارد شد، رفت و آمدها به مکان کلاس حذف شده و لذا صرفه جویی قابل توجهی در هزینههای مدرس و دانش پذیران میشود.
- امکان ضبط صفحه نمایش و جلسه کلاس آنلاین امکان مشاهده چند باره محتوای بیان شده توسط مدرس را برای دانش پذیران فراهم میکند.
- بهرهمندی از دانشگاهها و مدارس سطح بالا و اساتید خبره و به نام برای تمامی افراد، حتی کسانی که در مناطق محروم زندگی میکنند.
- از آنجایی که جهت برگزاری کلاس انلاین نیازی مکان فیزیکی، میز و صندلی و سایر امکانات نیست، هزینههای سازمان آموزش دهنده کاهش چشمگیری پیدا میکند.
- امکان به اشتراک گذاری فایل و محتواهای آموزشی در محیط کلاس آنلاین امکان پذیر است.
- به واسطه ایجاد جذابیت یادگیری و افزایش تعامل دانش پذیران با ابزارهای الکترونیکی نظیر اشتراک فایل، پخش ویدئو و نمایش اسلایدهای آموزشی، بازدهی روند آموزش در کلاس انلاین رشد میکند.
- عدم وابستگی به زمان ویژگی جالب توجهی از کلاس آنلاین برای افراد شاغل است. چرا که میتوانند در کلاسهای آموزشی آنلاین در ساعات عصر و شب شرکت کنند.
- پلتفرمهای جامع LMS، امکان برگزاری آزمون در کنار محیط کلاس آنلاین را نیز دارند.
- استفاده از پلتفرمهای کلاس آنلاین میتواند منجر به افزایش تعداد جلسات آموزشی خصوصی برای مدرسان به جهت حذف خستگی رفت و آمد و صرفه جویی زمانی میشود.
معایب کلاس آنلاین
شاید بتوان گفت که عمده عیب کلاس آنلاین، وابستگی کیفیت آن به سرعت و پهنای باند اینترنت است. این مسئله برای مناطق روستایی و محروم میتواند مشکل مهمی باشد. البته خوش بختانه با پیشرفت تکنولوژیهای دسترسی نظیر 4G، 5G و فیبر نوری و افزایش پوشش دسترسی، این مشکل رفته رفته کم رنگتر میشود.
از دیگر عیبهای کلاس آنلاین این است که عدم امکان تعامل فیزیکی (رو در رو) ممکن است که برای برخی از افراد مشکل باشد. به خصوص اینکه شرکت در کلاس آنلاین برای افرادی که آشنایی کافی با تکنولوژی و دنیای کامپیوتر ندارند، کمی مشکل باشد. البته از آنجایی که در دنیای امروز، تلفنهای همراه هوشمند جای خود را در زندگی همه افراد باز کردهاند، این عیب نیز قابل صرف نظر کردن است.
برگزاری کلاس آنلاین با بل میت | BellMeet
امروزه بستر و یا پلتفرمهای مختلفی جهت برگزاری کلاس آنلاین وجود دارند. با توجه با محدودیتهایی که عموم پلتفرمهای خارجی در کشور عزیزمان ایران دارند، پلتفرم جامع، بومی و دانش بنیان بل میت (BellMeet) با تمامی امکانات استانداردی که در فوق به آنها اشاره کردیم، میتواند گزینهای ایدهآل جهت برگزاری وبینار، وب کنفرانس، آموزش مجازی (آنلاین)، کلاس آنلاین و … شما باشد.
پلتفرم جامع برگزاری جلسات مجازی BellMeet، تنها پتلفرم بومی و دانش بنیان با کاملترین ابزارهای تعاملی نظیر:
- تعامل صوتی با کیفیت بالا
- تعامل تصویری با کیفیت بالا با چند وبکم
- گفتگو و تعامل متنی (چت)
- تخته جهت نوشتن و رسم شکل سازگار با موس، تاچ و قلمهای نوری با قابلیت ذخیره و استفاده مجدد در جلسات آتی
- پخش ویدیو آنلاین
- به اشتراک گذاری فایل (تصویر، pdf و …) با قابلیت نوشتن روی آنها
- به اشتراک گذاری محتوای صفحه نمایش و یا تب های مرورگر گوگل کروم
- امکان پین کردن پیام های مهم در محیط چت و نمایش آنها به فرم اعلان به صورت زیر نویس دوره ای
- مدیریت آسان سطح دسترسی افراد حاضر در جلسه مجازی
- کنترل پنل اختصاصی جهت مدیریت رویدادهای آنلاین و کاربران با رابط کاربری بسیار ساده
آماده میزبانی از رویداد آنلاین شما است. جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاهده تعرفهها و همچنین استفاده سه روزه رایگان (برگزاری کلاس آنلاین رایگان) به لینکهای ذیل مراجعه فرمایید.
یا با شماره تلفن درج شده در ذیل تماس حاصل فرمایید.
+98 21 2264 3814
در انتها پیشنهاد میکنیم تا نگاهی بر سایر مقالات وبلاگ بل میت داشته باشید.
در انتها شما را به مشاهده این ویدیو کوتاه جهت آشنایی بیشتر با سامانه وب کنفرانس ، وبینار و کلاس آنلاین بل میت | BellMeet دعوت میکنیم.
برگزاری کلاس آنلاین به همراه سیستم ال ام اس (LMS)
همانطور که در طول متن نیز اشاره شد، سامانه آموزش مجازی موسوم به LMS مفهوم و کاربرد جامعتری نسبت به بستر برگزاری کلاس مجازی (کلاس آنلاین) دارد. به عبارت خیلی ساده با سامانه ال ام اس (LMS) میتوان یک دانشگاه یا آموزشگاه و یا مدرسه مجازی داشت که تمامی امور مدیریتی و آموزشی آن به صورت کاملاً مجازی قابل انجام است.
پلتفرم یا سیستم LMS، غالباً نرمافزاری تحت وب بوده و به عنوان یک سیستم آموزش مجازی (آنلاین) شناخته میشود. این سیستم آموزشی میتواند برنامه ریزی آموزشی، مدیریت، اجرا و ارزشیابی ۰ تا ۱۰۰ یک فرآیند آموزشی را برای شما به طور کاملاً مجازی یا آنلاین انجام دهد. یک سامانه LMS جامع دارای امکانات ذیل است:
- بستر کلاس آنلاین با تمامی ابزارهای تعاملی که در طول این مقاله عنوان شد.
- تعریف کلاس های درسی در قالب برنامه هفتگی همانند آنچه در آموزش حضوری شاهد هستیم.
- بستر آزمون ساز و برگزاری آزمون های تستی و تشریحی آنلاین به همراه سیستم پیشرفته راستی آزمایی آزمون
- سامانه سوال و جواب (تالار گفتگو یا انجمن)
- سامانه ارائه و ارسال تکالیف و پروژه
- سامانه رفع اشکال
- سیستم کارنامه ساز جامع
- دانلود سنتر کتاب های درسی
- کانال های اختصاصی جهت ارائه انواع محتوا (ویدیو و فایل)
- و …
همانطور که مشاهده کردید، امکانات یک سامانه ال ام اس جامع بسیار بیشتر از یک پلتفرم برگزاری کلاس آنلاین است. در این خصوص سامانه LMS بین جو میتواند گزینهای ایده آل برای دانشگاه، آموزشگاه و یا مدرسه مجازی شما باشد.
سامانه ال ام اس بین جو نیز کاملاً تحت وب (وب سرویس) بوده و تمامی امکانات آن از طریق مرورگر (Browser) در هر دستگاهی نظیر لپتاپ، موبایل و تبلت قابل دسترس است. جهت کسب اطلاعات بیشتر به لینک ذیل مراجعه فرمایید.
021-26603470 | Tell: 021-26603224